Foto: BELGAIMAGE

Trump tweet vanaf iPhone dat hij bijna nooit iPhones gebruikt

Donald Trump reageerde donderdag kwaad op een artikel in The New York Times dat stelt dat de Amerikaanse president regelmatig onbeveiligde iPhones gebruikt om te communiceren, in plaats van een beveiligde vaste lijn. Alleen werd die verbolgen reactie vanaf een iPhone verstuurd.

‘Een nieuw geval van fake news in The New York Times. De Russen en de Chinezen zouden zogezegd alle gesprekken die ik voer via mijn mobiele telefoons afluisteren’, zo tweette Trump. ‘Alleen gebruik ik slechts zelden mobiele telefoons, en wanneer ik dat doe, heb ik daarvoor de goedkeuring van de overheid. Ik houd van vaste lijnen. Fake news!’

Trump tweet vanaf iPhone dat hij bijna nooit iPhones gebruikt
Foto: Twitter

Via de applicatie Tweetdeck, een extensie voor de socialenetwerksite Twitter, konden internetgebruikers echter zien dat president Trump - of een van zijn personeelsleden op het Witte Huis - net die tweet hadden verstuurd via, jawel, een iPhone.

Nog volgens de NYT zou Trump zelfs twee iPhones hebben: een om mee te tweeten en te surfen, een andere om te bellen.

Trumps voorganger Barack Obama was bij zijn aantreden in 2009 overigens net zo verknocht aan zijn persoonlijke smartphone als Trump nu. Om veiligheidsredenen mocht Obama die telefoon - toen nog een BlackBerry - enkel nog gebruiken na een rist beveiligingsupdates, waardoor hij enkel kon bellen en mailen naar een beperkt groepje mensen uit zijn entourage.