Foto: Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Morgen start nieuwe fase werken E40 Gent: hinder verwacht

Vanaf dinsdag 16 oktober 20.00 uur gaan de werken op de E40 in Gent een nieuwe fase in, waardoor de twee nieuwe lussen van de verkeerswisselaar in Zwijnaarde dicht gaan. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verwacht hinder, zeker tijdens de spitsuren.

Het op- en afrittencomplex Sint-Denijs-Westrem zal weer open zijn voor het verkeer, maar de twee nieuwe lussen gaan dicht.

De nieuwe werfzone ligt op de E40 richting kust tussen de verkeerswisselaar en de Tijarm. Daar wordt het asfalt van de pechstrook, de eerste en tweede rijstrook en de oprit naar Brussel vernieuwd. Ook de brug over het Scheldekanaal wordt aangepakt. Die werken starten donderdag 18 oktober om 6.00 uur.

Tijdens de twee nachten voordien, tussen 16 en 18 oktober, worden alle signalisatie en markeringen aangepast, waardoor de verkeerssituatie verschillende keren zal wijzigen. Er zullen twee of tijdelijk slechts één rijstrook open zijn in beide richtingen.

Het verkeer zal op de E40 in beide richtingen over twee versmalde rijstroken rijden. Op de verkeerswisselaar Zwijnaarde zullen opnieuw twee lussen afgesloten worden. Daardoor kunnen automobilisten vanuit Antwerpen en Kortrijk (E17) niet richting Brussel (E40) rijden. Ook op oprit naar de E40 in Zwijnaarde blijft dicht.

Het AWV raadt aan om de zone te vermijden of goed geïnformeerd op de weg te gaan. Bovendien geldt er in zone van de werf een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.

Bron: BELGA