• huiszoeking KV mechelen

Ook drie toplui KV Mechelen meegenomen voor verhoor

Bij tweedeklasser KV Mechelen zijn de hoofdaandeelhouder, de financieel en de sportief directeur meegenomen voor verhoor in het grootschalige fraudeonderzoek binnen het Belgisch voetbal. Alle personen die vandaag meegenomen zijn, werden als verdachte, en niet als getuige, verhoord. Dat bevestigt het federaal parket.

‘Alle personen die vandaag door de politie werden meegenomen, werden van hun vrijheid beroofd. Ze gingen niet vrijwillig mee als getuige’, stelt het federaal parket.

Dat betekent dat de opgepakte personen, onder wie makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, Club Brugge-trainer Ivan Leko, Herman Van Holsbeeck (de ex-manager van Anderlecht die vaak zaken deed met Bayat) en de twee topscheidsrechters Sébastien Delferière en Bart Vertenten niet als getuigen verhoord werden. Ook ex-Anderlecht-advocaat Laurent Denis werd opgepakt in de operatie Schone Handen in het voetbal.

Mechelen

Vanavond werd ook duidelijk dat er drie mensen van KV Mechelen zijn meegenomen voor verhoor. Dat bevestigt Johan Timmermans, de voorzitter van de tweedeklasser. Het gaat om financieel directeur Thierry Steemans, hoofdaandeelhouder en bestuurder Olivier Somers en sportief directeur Stefaan Vanroy. Het parket nam ook administratie van spelers en ex-spelers gelinkt aan de verdachte makelaars mee. Timmermans heeft voorts geen informatie van hen of van het parket gekregen, zegt hij.

Uit de verhoren zal nu blijken of de opgepakte personen daadwerkelijk betrokken zijn bij de malafide praktijken. Het parket verwacht donderdag pas te weten of er personen in verdenking gesteld worden door de onderzoeksrechter.

In het kader van het onderzoek naar spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic zijn er woensdag 44 huiszoekingen gebeurd in België en 13 in het buitenland. Zo waren er huiszoekingen bij Anderlecht, Club Brugge, KRC Genk, AA Gent, KV Kortrijk, KV Mechelen, Sporting Lokeren, Oostende en Standard, volgens de laatste stand van zaken.

Naast de voetbalclubs zijn onder meer ook huiszoekingen verricht bij een voormalig advocaat, een boekhoudkantoor, juweliers, journalisten en enkele mogelijke medeplichtigen.

Niet te missen