Foto: belgaimage

Aandeel van Tesla veert op na straf voor Musk

Aandelen van autoconstructeur Tesla beleefden hun beste dag in vijf jaar. Dat heeft veel, zo niet alles, te maken met de positie van ceo Elon Musk.

Dit weekend werd bekend dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC Elon Musk drie jaar lang verbiedt om te zetelen als voorzitter van de raad van bestuur van Tesla. Het is zijn straf omdat hij met een tweet – als zou hij Tesla van de beurs halen – de beleggers op het verkeerde been had gezet.

Musk mag als ceo de groep wel blijven leiden, oordeelde de SEC (Securities and Exchange Commission). En dat laatste was veel belangrijker nieuws dan het eerste. Voor beleggers is het immers van groot belang dat Musk met Tesla verbonden blijft.

Een en ander uitte zich vandaag in de beurskoers van het aandeel. Dat ging 18 procent hoger en zo’n klim had het aandeel van Tesla al vijf jaar niet meer meegemaakt.

Daarbovenop had Tesla vandaag ook het goede nieuws dat de productie van het Model 3 eindelijk naar behoren loopt en de streefcijfers van 53.000 wagens per kwartaal haalt.

Overigens staat het aandeel van Tesla nog niet op het niveau van voor het onderzoek door de SEC. Twee weken geleden schommelde de koers nog rond de 350 dollar. Het aandeel was maandag bij het sluiten van de beurzen zowat 310 dollar waard.