Foto: © Education Images\UIG

Britse kwaliteitskrant noemt Brugse brouwerij in top tien

De brouwerij De Halve Maan in Brugge staat in een lijstje van de Britse kwaliteitskrant The Guardian. Lezers konden hun tien beste biertaplocaties in Europa tippen. De Halve Maan prijkt op nummer zeven.

‘Dit is de enige brouwerij die zich nog altijd binnen in de middeleeuwse muren van de stad bevindt.’ Zo omschrijft The Guardian De Halve Maan.

De tour door de brouwerij start met een prachtig uitzicht. ‘Je krijgt een perfect beeld van de unieke lay-out van de brouwerij en heb je een prachtig uitzicht over Brugge’, schrijft The Guardian.

Bezoekers volgen het bier door het brouwproces en krijgen vervolgens een glas Brugse Zot in de biertapkamer. ‘Ze serveren er ook de andere uitstekende bieren van De Halve Maan, die ook in het bezit is van de familie Maes’, aldus de krant.

Vier jaar geleden haalde de Brugse brouwerij De Halve Maan de halve wereldpers met het idee om onder het historische centrum van Brugge een bierleiding aan te leggen. Drie kilometer lang en ideaal om het bier op ecologisch verantwoorde wijze van de brouwerij in hartje Brugge naar de bottelarij buiten de stad te transporteren, verdedigde Xavier Vanneste toen die opmerkelijke miljoeneninvestering. Het zette de Brugse brouwerij in één klap op de wereldkaart.

Een tour in de brouwerij kost 10 euro en is dagelijks beschikbaar tussen 11 uur en 16 uur (op zaterdag tot 17 uur).

Garage Beer Co wint

Winnaar van het lijstje in The Guardian is Garage Beer Co in Barcelona. ‘Een jonge brouwerij, maar niet elitair’, schrijft de krant. Te vinden op een steenworp van de bekende straat Las Ramblas. De brouwerij ligt er achter glas, open voor iedereen. ‘Het bier is er heerlijk en we mochten ze allemaal proeven.’