Foto: BELGA

Politie zoekt hulp van burgers voor nieuwe flitsmarathon

De federale en de lokale politie organiseren op woensdag 17 en donderdag 18 oktober een flitsmarathon in het hele land. Het wordt de tiende editie van de flitsmarathon, die in samenwerking met Vias georganiseerd wordt. Drie van de vier politievakbonden zullen de nieuwe flitsmarathon boycotten.

De flitsmarathon is intussen een goed ingeburgerd begrip bij de Belgen. Het zijn dagen waarop de politie alles uit de kast haalt en overal in het land snelheidscontroles uitvoert. Bij de vorige flitsmarathon, die gehouden werd op 18 en 19 april, liepen 35.158 bestuurders een snelheidsboete op.

De bedoeling van de politie is een mentaliteitswijziging teweeg te brengen bij de mensen.

De tiende flitsmarathon belooft bijzonder te worden. Op dat jubileum wordt een beroep gedaan op de burgers. Wat daarmee precies bedoeld wordt, beloven de politie en Vias donderdagvoormiddag uit de doeken te doen op een persconferentie.

Vakbonden boycotten

Drie politievakbonden, ACV, ACOD en NSPV, hebben een stakingsaanzegging ingediend. Dat meldt VTM Nieuws. ACV zal ook protesteren tegen de huidige gang van zaken en de onderbemanning bij de politie.
 

Niet te missen