Foto: Lavazza

Koffieliefhebber? Dan moet je naar dit museum

Koffiemerk Lavazza heeft in Turijn een museum geopend dat helemaal in het teken staat van het zwarte, vloeibare goud. Koffieliefhebbers weten dus al naar waar ze hun volgende citytrip kunnen boeken.

De locatie is niet toevallig gekozen. Het koffiemerk werd in 1895 in de Italiaanse stad opgericht. Vandaag is Lavazza wereldwijd de vierde grootste speler en de marktleider in eigen land. Voor een toegangsprijs van tien euro word je in het gloednieuwe museum rondgeleid door vijf kamers vol media-installaties. Dat doe je bovendien met een tasje koffie in de hand, want dat is in de prijs inbegrepen, zo ook een specialer drankje zoals een cocktail met koffie.

De koffiefabrikant toont ook een groot deel van zijn 8.500 documenten rijke archief, van foto's tot allerlei andere producten die aan koffie en de lange geschiedenis van het bedrijf gelinkt zijn. Het museum, dat van woensdag tot en met zondag open is, maakt trouwens deel uit van een buurt die volop in ontwikkeling is. Wie achteraf een hapje wil gaan eten, kan daarvoor in het trendy restaurant Condividere by Lavazza terecht.