Foto: Belga

Alweer migrant doodgereden op E40

Bij een ongeval op de E40 in het West-Vlaamse Mannekensvere is zondagavond een migrant om het leven gekomen. Dat bevestigt de West-Vlaamse wegpolitie. Het slachtoffer stak de snelweg over en werd gegrepen door een wagen.

Het ongeval gebeurde rond 23.30 uur op de E40 richting Frankrijk. De migrant kwam van de snelwegparking en probeerde de snelweg over te steken. Een Tsjechische bestuurder kon de overstekende migrant niet meer ontwijken. Door die aanrijding kwam het ook nog tot een botsing met een wagen met een Franse nummerplaat. Beide bestuurders liepen lichte verwondingen op.

Het is niet de eerste keer dat langs de E40 een migrant om het leven komt. Eerder dit jaar kwam een jonge vluchteling om het leven toen hij bij een gecoördineerde politieactie in paniek op de vlucht sloeg en de autosnelweg in Jabbeke probeerde over te steken. Hij werd gegrepen door een personenwagen en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Vorige maand werd ook een 19-jarige Vietnamese migrant aangereden op de Gistelsesteenweg in Jabbeke. Het slachtoffer wandelde daar naast de weg. De wagen nam een flauwe bocht en reed daarbij de migrant aan. Voor de man kon geen hulp meer baten.

De West-Vlaamse snelwegparkings vormen al jarenlang het vaste werkterrein van mensensmokkelaars. In Jabbeke houden migranten zich schuil in een nabijgelegen bos. ‘s Nachts proberen ze de oversteek naar Engeland te maken door in een vrachtwagen te klimmen op de snelwegparking in Jabbeke.

Bron: BELGA
Niet te missen