Foto: Photo News

Premier Michel wordt Ere-ridder van de Belgische brouwersgilde

Premier Charles Michel is vanaf vandaag Ere-ridder van de Ridderschap van de Roerstok der Brouwers. Onze premier wordt in de bloemetjes gezet voor het stijgende succes van onze bieren in het buitenland.

Dit weekend vindt het Belgian Beer Weekend plaats op de Brusselse Grote Markt. De jaarlijkse viering van de Belgische biercultuur wordt georganiseerd door De Ridderschap van de Roerstok der Brouwers, een traditionele brouwersgilde. Dit jaar worden onder meer de AB Inbev-baas Carlos Brito en onze premier Charles Michel tot Ere-ridder geslagen.

‘Charles Michel is een gepassioneerd bierdrinker die als premier het gezicht van onze bieren is geworden in het buitenland’, zegt de voorzitter Jean-Louis Van de Perre. ‘We zien onze verkoop in volume dan ook jaar na jaar stijgen. Elk jaar stijgt het met tien procent. In eigen land zakken de volumes helaas terug met twee procent.’

Naast onze premier worden ook de enkele ‘bierhoogleraren’ van de Belgische universiteiten beloond. ‘Zonder de partnerschappen tussen de brouwers en de universiteiten van Gent, Leuven en Louvain-la-Neuve, had onze biercultuur nooit zo kunnen evolueren’, meent Van de Perre immers. ‘De universiteitsdepartmenten die zich specifiek specialiseren in onze bieren spelen een belangrijke rol in de ontwikkelingen van gist en nieuwe bieren.’

Overigens wordt niet alleen premier Michel in de bloemetjes gezet. Ook de grote baas van AB Inbev, Carlos Brito, mag zich voortaan Ere-ridder noemen.