People roept Meghan Markle uit tot best geklede vrouw

Het jaar is nog niet voorbij, maar het Amerikaanse magazine People heeft Meghan Markle toch al uitgeroepen tot best geklede beroemdheid. Worden ook in de bloemtjes gezet voor hun stijlgevoel: Cate Blanchett, Sandra Bullock, Amal Clooney en Kim Kardashian.

Het is de eerste keer dat een lid van een koninklijke familie gaat lopen met de titel. ‘Maar wanneer je over stijl spreekt kan je dit jaar niet om Meghan Markle heen’, aldus Andrea Lavinthal van People. ‘Haar stijl stond dit jaar echt in de kijker waardoor we niet alleen vonden dat we haar moesten opnemen in de lijst, maar ook gewoon helemaal bovenaan moesten plaatsen.’

Markle zette haar acteercarrière stop om met de Britse prins Harry te huwen en zo hertogin van Sussex te worden. Sinds hun verlovingsaankondiging in november 2017 worden haar outfits nauwlettend gedocumenteerd door modemagazines, blogs en websites. En de stukken die ze draagt, worden in de dagen daarna opvallend meer verkocht.

De 37-jarige Markle wordt niet alleen geprezen voor haar geslaagde combinaties van stukken uit kledingketens met peperdure couture, maar ook voor het resoluut vasthouden aan haar eigen stijl sinds haar intrede in de Britse koninklijke familie, inclusief blote benen, blote schouders en een nonchalant kapsel van tijd tot tijd.

‘Ze slaagt erin om steeds effortlessly chic voor de dag te komen, of ze nu een klassiek hemd draagt met een gescheurde jeans, zoals zoveel andere meisjes, of een couture trouwjurk met tiara, in tegenstelling tot de meesten onder ons’, benadrukt Lavinthal. ‘Ze heeft iets waardoor ze er altijd gepolijst uitziet, zonder te perfect te willen zijn.’

People looft ook actrice Cate Blanchett voor haar ‘gedurfde keuzes die perfect bij haar aansluiten’, mensenrechtenadvocate Amal Clooney ‘met een glamoureuze stijl die volledig van haar is’ en actrice Sandra Bullock ‘die er nog nooit zo verbluffend uitzag als het voorbije jaar’.

Ook Kim Kardashian staat in de lijst, ook al wordt er vaak gelachen met haar stijl. ‘Ze houdt vast aan haar eigen esthetiek. Ze doet zeker wat ze wil', stelt Lavinthal. Lupita Nyong’o, Jennifer Lopez, Tracee Ellis Ross, Angela Bassett en Margot Robbie vervolledige de top-tien.

Bron: Reuters