Foto: REUTERS

Ongeluk met zelfrijdende Apple-auto

Een zelfrijdende auto waar de Amerikaanse computergigant Apple testritten mee uitvoert, is vorige maand betrokken geraakt in een ongeluk.

De top van Apple heeft tot nog toe altijd de lippen stijf op elkaar gehouden over het project van zelfrijdende auto’s waar het mee bezig is, maar uit gerechtelijke documenten in verband met een ongeluk met een testauto’s, blijkt dat het bedrijf wel degelijk nog altijd autonome voertuigen probeert te ontwikkelen. Zo’n 5.000 personeelsleden zouden daarmee bezig zijn. Vorig jaar kreeg Apple een vergunning om in Californië tests uit te voeren met zelfrijdende auto’s op de openbare weg.

De documenten geven aan dat een Lexus RX waar Apple mee aan de slag gegaan was op 24 augustus in Sunnyvale in Californië aangereden werd door een Nissan Leaf. De Lexus reed op dat moment zelfstandig; maar haalde een snelheid van minder dan 1 mijl per uur. Het ongeluk gebeurde toen de wagen vertraagde en wachtte op voldoende ruimte om tussen het andere verkeer in te voegen. Beide auto’s raakten beschadigd, maar niemand raakte gewond.

Apple bevestigde het incident, maar weigerde meer details te geven. Het is ook niet duidelijk welke auto in de fout gegaan is bij het ongeluk.

Volgens de autoriteiten zijn er in Californië al 95 ongelukken met zelfrijdende auto’s gerapporteerd. Vorig jaar kwam een vrouw om het leven met zo’n voertuig van Uber.

Bron: Reuters
Niet te missen