Foto: rr

RECEPT. Gefrituurde Thaise bananen

Het favoriete zomerrecept met fruit van Jannes Jaspers, die samen met zijn vriendin het vegetarische eetcafé Het Strand in Leuven uitbaat. ‘Geen enkel recept met fruit is lekkerder dan gluay tod of gefrituurde Thaise bananen.'

'Na mijn middelbare school woonde ik een jaar bij een gastgezin in Thailand. Op weg van het dorp naar ons huis stond een klein hutje waar ze de bananen verkochten. Elke dag stopte ik er om een zakje te kopen. Ik ben in dat jaar stevig wat kilo’s bijgekomen (lacht). Normaal gezien ben ik niet zo te vinden voor bananen, maar hier kan ik me dood aan eten.’

INGREDIËNTEN:

6 kleine Aziatische bananen, in de lengte in plakjes van ongeveer 1 cm dik gesneden
Plantaardige olie om te frituren, bijvoorbeeld arachideolie

Voor het beslag:
250 g rijst- of kokosmeel of gewone bloem (een mix kan ook)
30 g geraspte kokos
1 el geroosterde sesamzaadjes
250 ml kokosmelk
40 ml water met limoensap
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
40 g suiker

BEREIDING:

1. Meng alle ingrediënten voor het beslag tot een glad geheel. Haal er de bananen door en frituur ze goudbruin. Draai de bananen tijdens het bakken af en toe om.

2. Eet zo uit het vuistje of serveer met een bolletje ijs of kokossorbet.

Bron: De Standaard Magazine