Foto: AFP

Google reageert op beschuldiging Trump: 'Wij manipuleren geen resultaten'

Donald Trump is ontevreden over de internetzoekmachine Google. ‘Zoekresultaten naar “Trump News” laten enkel de meningen en verslaggeving van Fake New Media zien’, vindt hij. 'Wij manipuleren de zoekresultaten niet', reageert Google op deze beschuldiging.

Trump tweette gisteren dat Google volgens hem de zoekresultaten manipuleert. Volgens de Amerikaanse president worden Republikeinse, conservatieve en ‘eerlijke’ media stilgezwegen.

Maar volgens Google is daar niets van aan. 'Ons doel is om gebruikers zo snel mogelijk bij de meest relevante antwoorden op hun vragen te brengen. Wij laten ons niet leiden door een politieke agenda of ideologie. We verbeteren ons algoritme elk jaar en we manipuleren de zoekresultaten niet om het politieke klimaat te wijzigen', aldus Google in een statement.

 

 

‘96 procent van de resultaten over “Trump News” komen van nationale linkse media. Erg gevaarlijk”, zegt hij. Het is onduidelijk welke bron de president gebruikt voor zijn data, maar het lijkt erop dat ze komen van de conservatieve opinieblog PJMedia.

Eerder deze maand stelde Trump al dat sociale media bepaalde stemmen negeren. Ook toen zei hij dat hij dat niet zou laten gebeuren. ‘Ze pakken de opinies aan van vele mensen van RECHTS, terwijl ze tegelijkertijd niets doen met andere’, klonk het. ‘Censuur is een heel gevaarlijk ding en absoluut onmogelijk om toezicht op uit te oefenen.’

Bron: BELGA