Foto: BELGAONTHESPOT

Lichaam drenkeling Hazewinkel gevonden

In Willebroek hebben duikers van de brandweer het lichaam gevonden van de 51-jarige Roemeense man die zondagavond verdween in de roeivijver van Hazewinkel.

Aan het Bloso-centrum Hazewinkel in Willebroek werd zondagavond met man en macht gezocht naar een 51-jarige drenkeling die omstreeks 20.30 uur spoorloos verdween. ‘Iemand meldde ons dat hij iemand vanuit het water hoorde roepen, waarna die persoon verdween’, zei politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De zoekactie werd omstreeks 23.00 uur gestaakt en maandagochtend hervat. Het lichaam werd rond de middag gevonden.

De Roemeen had samen met enkele vrienden het zwemverbod in de vijver genegeerd. Ze sloegen alarm toen de man plots nergens te bekennen was.

Zwemmen in de Hazewinkel is verboden. De vijver is tot 17 meter diep, met grote temperatuurverschillen tot gevolg. Maar met de huidige tropische temperaturen wagen wel meer mensen zich aan een onverantwoorde duik, met soms noodlottige gevolgen. Zo vielen afgelopen weekend ook al twee doden: een 55-jarige man in Brasschaat en een 34-jarige die van een brug sprong in het kanaal Nimy-Blaton in Hensies, in de provincie Henegouwen.

Bron: belga, vtm nieuws, gazet van antwerpen
Niet te missen