Foto: Photo News

Belgische man verdronken in Balatonmeer in Hongarije

Een Belgische man is verdronken in het Balatonmeer in Hongarije. Dat bevestigt Buitenlandse Zaken. De man zou volgens lokale media samen met drie anderen van een zeilschip in het meer gesprongen zijn.

‘De man is verdronken’, bevestigt Buitenlandse Zaken. ’Vermoedelijk is dat zaterdag gebeurd. Maar over de omstandigheden weten wij nog niets. Daarvoor moeten we wachten op informatie van de Hongaarse autoriteiten.’

Volgens Hongaarse media was een 50-jarige Belgische man vrijdag samen met drie anderen van een zeilschip in het Balatonmeer gesprongen, maar niet terug bovengekomen. Er werd daarom meteen een zoekactie op poten gezet met bootjes en helikopters. Na meer dan een dag zoeken werd die actie stopgezet en werd de man dood verklaard. Zijn lichaam werd nog niet gevonden.

Doordat de mensen in de zeilboot die niet tot stilstand hadden gebracht na de sprong, zou het voor de hulpdiensten erg moeilijk geweest zijn om te bepalen waar de Belg precies in het water lag.

Volgens Hongaarse media hadden de mannen alcohol geconsumeerd op het moment van de sprong. Of de verdrinking daar een gevolg van is, is nog onduidelijk.

Het gaat om het tweede dodelijk ongeval in het Balatonmeer dit jaar.