Foto: AFP

‘Incident in Salisbury was vals alarm’

Het incident donderdagavond in de Engelse plaats Salisbury had niets te maken met de eerdere vergiftiging van de vroegere Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia. Dat meldt de politie van Salisbury op Twitter.

In de Engelse plaats Salisbury, waar eerder dit jaar de vroegere Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia waren vergiftigd, heeft zich donderdagavond een incident voorgedaan. Dat meldden meerdere Britse media gemeld, en bevestigde de politie van Salisbury.

De politie was opgeroepen in verband met een incident waarbij een dertiger was betrokken buiten het Zizi-restaurant waar de Skripals eertijds dineerden en nadien ten gevolge van vergiftiging met novitsjok ziek waren geworden. Er werd een perimeter ingesteld en de man werd naar het ziekenhuis gebracht.

Maar enkele uren later liet de politie weten dat de veiligheidszone opgeheven werd. De man werd in het ziekenhuis gecontroleerd, en er bleek ‘geen gevaar voor zijn veiligheid, noch enig ruimer gevaar voor het publiek’, aldus de politie.

‘We begrijpen dat onze eerste reactie op het incident alarmerend kon lijken, maar we hopen dat jullie begrijpen dat we dergelijke voorzorgsmaatregelen moesten nemen’, klinkt het nog.

Bron: BELGA