Inbreker komt vast te zitten in escape room

Het is niet altijd gemakkelijk om te ontsnappen uit een escape room. Dat zal een inbreker in Vancouver, Washington, geweten hebben.

Het principe van een escape room is eenvoudig: eruit proberen te geraken. Doe je dat binnen een bepaalde tijdsspanne, dan ‘win’ je. Dat is bij NW Escape Experience, in de Amerikaanse stad Vancouver, niet anders.

Toch doe je maar beter een poging tijdens de openingsuren, en niet midden in de nacht, zoals een zekere Rye Daniel Wardlaw het voorbije weekend. Hij brak om een nog onbekende reden in de nacht van zaterdag op zondag in bij NW Escape Experience. Hij stal er enkele rekwisieten (naar verluidt een vals glas bier, een afstandsbediening en een niet-werkende gsm), om vervolgens te genieten van een burrito die hij mee naar binnen had gebracht.

Enkele uren later kregen eigenaars Tamara en Rob een telefoontje van de politie. De man geraakte niet op eigen houtje naar buiten en had er niks beters op gevonden dan 911 te bellen. Hij kon gearresteerd worden en riskeert gestraft te worden voor tweedegraads inbraak.

Lachen

‘Oorspronkelijk gingen we uit van een worstcasescenario’, zeggen Tamara en Rob aan CBS News. ‘Maar toen we ter plaatse kwamen, konden we niks anders doen dan lachen.’ Is hun escape room dan te moeilijk? ‘Sommigen raken buiten, anderen niet. Maar de inbreker zou wellicht nooit buitengeraakt zijn, gezien de staat waarin hij zich bevond.’

Tamara en Rob konden de normale activiteiten de dag zelf nog hervatten. En meteen besloten ze de gebeurtenissen in hun voordeel te gebruiken. Zo prijkt op de Facebookpagina van NW Escape Experience intussen de slogan ‘Ben jij slimmer dan een inbreker?’. Klanten kunnen korting krijgen als ze de promocode ‘burglar2018’ gebruiken.

Bron: CBS, NOS