Foto: REUTERS

Klassieke muziek en chocolade voor Brigitte Macron en co, twee uur vertraging voor journalisten

Terwijl de staats- en regeringsleiders van de 29 Navo-landen donderdag en vrijdag in Brussel pittige gesprekken voeren, staat voor hun meegereisde partners iets heel anders op het programma. Maar of ze van hun eerste dag genoten hebben, is niet geweten. De bus met journalisten die het programma volgen, had twee uur vertraging.

Naast de echtgenotes van de Franse en Amerikaanse president zijn onder meer ook Emine Erdogan, de echtgenote van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, en de echtgenoot van de Luxemburgse premier Xavier Bettel, Gauthier Destenay, in het land. Zij werden woensdagnamiddag in Waterloo ontvangen door de echtgenotes van de Belgische premier Charles Michel en Navo-secretaris-generaal Jens Stoltenberg, Amélie Derbaudrenghien en Ingrid Schulerud.

De meegereisde partners werden eerst rondgeleid in de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waarna ze getrakteerd werden op een klassiek concert. Daarbij konden ze pralines proeven van chocolatier Herman Van Dender en een tentoonstelling van hoedenontwerpster Fabienne Delvigne bewonderen. Ze konden er ook een praatje slaan met twee Belgische couturiers, Edouard Vermeulen van modehuis Natan en Bernard Depoorter.

De pool met journalisten die het bezoek moesten volgen, kon door geaarzel bij de accreditatie echter pas rond 14 uur vertrekken vanaf de Navo-hoofdzetel in Haren. Nadien ging de bus in alle spoed en onder begeleiding richting Waterloo. De journalisten arriveerden uiteindelijk om 14.35 uur, tien minuten na de start van de activiteiten.

Donderdag gaan Brigitte Macron en co naar Vlaams-Brabant.

Bron: BELGA