Foto: BELGA

Kevin De Bruyne blikt alweer strijdlustig vooruit: “Als we bij elkaar blijven, kunnen we over twee jaar iets doen op het EK”

Ja het missen van de WK-finale is hard aangekomen. Zeker omdat wordt gevreesd dat dit wel eens het laatste kunststukje zou kunnen zijn van de ‘Gouden Generatie’. Maar Kevin De Bruyne blikt alweer strijdlustig vooruit: “Als we bij elkaar blijven, kunnen we iets doen op het EK”, klinkt het bij de nu 27-jarige sterkhouder...

LEES OOK:

- Voltallige wereldpers prijst Rode Duivels: “België schreef geschiedenis als één van de mooiste WK-verliezers ooit”

- Courtois en Hazard laken Frans antivoetbal: ”Ik verlies liever met dit België dan dat ik win met dit Frankrijk”

“De teleurstelling is enorm”, bekent ook Kevin De Bruyne. “En de tactiek van de Fransen... Het was slim van hen, wij zouden misschien hetzelfde hebben gedaan, maar misschien ook anders. Voor hun tv beseften mensen misschien niet dat het een wedstrijd op hoog niveau was, ondanks de weinige mogelijkheden. Het ging erg snel en het was erg moeilijk.”

“Ikzelf ben tevreden over mijn WK: ik heb goede stats en ik heb misschien op zes verschillende posities gespeeld. Ik heb dit seizoen 70 wedstrijden gespeeld, maar fysiek zit ik goed, dat is het belangrijkste. “

“En zaterdag gaan we nog vol voor de derde plaats. We kwamen naar hier om wereldkampioen te worden, maar in het voetbal verlies je nu eenmaal wedstrijden. We hopen dit toernooi in de troostfinale op een goede manier af te sluiten.”

Toch blikt De Bruyne ook al verder vooruit. Over het einde van een generatie wil hij alleszins niet spreken: “Ik ga niet over anderen praten, maar als we bij elkaar blijven kunnen we iets doen over twee jaar op het EK. Ik ben 27 jaar oud, ik ga door. Maar onderschat de opofferingen niet die wij al al die jaren hebben moeten doen...”

Bron: LDH