Mbappé na omstreden actie: ‘Sorry, maar ik sta nu in de finale’

De Franse topspits Kylian Mbappé heeft gereageerd op de forse kritiek voor zijn gedrag tijdens de wedstrijd tegen België.

Het 19-jarige toptalent laat de boze woorden van zich afglijden. ‘Ze mogen denken wat ze willen. Als ik hen beledigd heb, excuseer ik me. Maar ik, ik sta in de’ finale. Voilà, dat is alles’, aldus de speler van Les Bleus. ‘Op het einde van de match hebben we alles gegeven. Dan moet je de uitslag vasthouden. Dat is niet erg aangenaam, maar het loont de moeite.’

Mbappé erkende dat België de sterkste tegenstander van Frankrijk was op het WK. ‘Het was moeilijk. Het was een geweldig team, goed georganiseerd en compleet. Ze hebben overal geweldige spelers.’

Onsportief

De Rode Duivels waren na de wedstrijd al niet te spreken over het spel van de Franse nationale ploeg. Zo rekte Mbappé in de slotminuten op bijzonder onsportieve wijze tijd.

In de extra tijd zochten de Rode Duivels nog naar de gelijkmaker tegen Les Bleus. Tegen Japan waren de laatste seconden immers ook beslissend. En dat wist Mbappé. Bij een ingooi voor de Belgen pakt hij de bal, gooide die klungelig op de grond en dribbelde even verder. Toby Alderwereld en Axel Witsel reageerden met een duw, waarop de topspits zich liet vallen. Hij kreeg een gele kaart.

Mbappé is niet de enige topspeler die opvalt door onsportief gedrag op dit WK. De Braziliaanse topspits Neymar werd een mikpunt van spot door zijn schwalbes.