Foto: rr

Zwoele playlists voor zomerse dagen

Zomer, dat zijn oorwurmen en vakantiedeuntjes die je meezingt, zodra je ze één keer hoort. Maar er is ook een ander soort muziek dat je meteen het gevoel geeft dat er zwoele dagen zijn ­aangebroken. Wij maakten twee zo'n playlists.

Een rijpe, zwoele popzomer

In de popmuziek klinkt de zomer in duizenden titels (zomerhuis, zomerbevlieging, zomerhuid, zomerwijn) en in zwoele, dieprode effecten. Peter Vantyghem bracht een stel songs samen van bekende en onbekende namen, uit de Westerse genres, en uit de Latijnse en Afrikaanse popmuziek. Laat u meevoeren op een zomerse trein, die vertrekt vanuit de jonge zomer om te eindigen bij het onherroepelijke besef dat het allemaal snel voorbij ging.

 

Een fijne klassieke zomer

In de klassieke en hedendaagse muziek leeft de zomer in trage, diepe muziek die de vergankelijkheid van het warmste seizoen uitdrukt. Jeroen D'hoe verzamelde liederen, instrumentale muziek en zelfs knipogen naar pop in een behaaglijke playlist die u boven de toppen van bomen meevoert naar een midzomernacht, om de volgende ochtend te eindigen bij het onherroepelijke besef dat het allemaal snel voorbij ging.