Foto: rr

De 5 beste films van de week

Een zwangere vrouw met wel heel vreemde goestingen in ‘Good manners’. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

Hereditary

Nergens akeliger dan thuis.


Creepy kind: check. Spirituele séances: check. Familiedrama: dubbelcheck. En toch slaagt ‘Hereditary’ erin om een nieuwe twist te geven aan het horrorgenre die nog lang na je bezoek aan de cinema door je hoofd blijft spoken.

naar de recensie >

 

 

2

Incredibles 2

Familie superhelden.


Veertien jaar was er nodig eer de familie Incredible wou terugkeren voor nieuwe avonturen. Recensent Ruben Aerts zag hoe animatiestudio Pixar erin slaagt ‘om haar liefde voor animatie aanstekelijk en oprecht te houden’

naar de recensie >

 

 

3

Love, Simon

Verliefdheid is verliefdheid.


Daarvoor moest het dan 2018 worden: de eerste romantische tienerkomedie over een jongen die op jongens valt. En daar maakt de film niet eens een issue van. Recensent Orlando Verde zag ‘een eerlijke combinatie van romantische komedie, maatschappelijk geëngageerd tienerdrama en coming of age’. En het is nog geestig ook.

naar de recensie >

 

 

4

A prayer before dawn

Overleven in een Thaise gevangenis.


Hyperrealistisch en brutaal als een straatvechter: deze film over een Brit in een beruchte Thaise gevangenis is waargebeurd, snoeihard maar nooit gratuit. Recensent Ruben Aerts is vol bewondering voor de jonge acteur ‘die met een mix van doodsangst en verbetenheid in de ogen deze bitse vechtjas op imposante wijze neerzet’. Een uppercut.

naar de recensie >

 

 

5

Good manners

Vreemde goesting.


Zwangere vrouwen zijn tot veel in staat, je hoeft het mij niet te vertellen. Maar in deze Braziliaanse horrorfilm neemt het wel heel vreemde proporties aan. Vreemde porties ook. Recensent Ruben Aerts laafde zich aan het sprookjesachtige en onheilspellende licht in nachtelijk São Paulo en zag er een kritiek in op de Braziliaanse klassenmaatschappij. Met huid en haar.

naar de recensie >