Foto: Instagram / @maudernliving

Miss geeft kroontje terug na sketch over #MeToo

Plymouth County is een schoonheidskoningin armer. Maude Gorman heeft immers haar kroontje teruggegeven omdat een sketch waarin met #MeToo gelachen werd, voor haar niet door de beugel kon

Als Miss Plymouth County 2018 mocht Maude Gorman eerder deze maand deelnemen aan de missverkiezing van de Amerikaanse staat Massachusetts. Tijdens de laatste ronde werd de #MeToo-beweging er in een komische sketch van ‘beschuldigd’ aan de basis te liggen van het schrappen van de badpakkendéfilé. ‘God, ik probeer te begrijpen waarom’, vraagt een vrouw zich af op het podium. ‘Me too, Amy’, antwoordt een als God verkleed iemand.

‘Ik voelde meteen dat ik iets moest doen’, zegt Gorman aan de Amerikaanse nieuwszender CNN. ‘Ik had mezelf vanbinnen opgevreten, had ik niks gedaan.’ En dus kondigde ze eind vorige week op Instagram aan dat ze niet langer Miss Plymouth County 2018 wenste te zijn.

‘Dankbaar voor de kansen’

‘Ik ben dankbaar voor de kansen die @missamerica biedt aan jonge vrouwen, maar ik word verscheurd door een intern conflict’, schrijft Gorman. ‘Als overlever (van seksueel misbruik, red.) en verdediger van vrouwenrechten weiger ik om dit zomaar te laten passeren.’ Volgens CNN was Gorman slachtoffer van een groepsverkrachting.

De organisatie van de Miss Massachusetts verkiezing reageerde meteen met een excuusbericht op Facebook. ‘Sorry aan iedereen die zich door de sketch gekwetst voelde. De sketch stond niet in het script en was dus niet vooraf goedgekeurd door de organisatie. We zijn trots op al onze deelnemers, en nog trotser dat we deel uitmaken van een organisatie die viert wat hen zo bijzonder maakt.’

Bron: CNN, The Observer