Foto: Jimmy Kets

Grote hinder op E40 door werken Leopold II-tunnel

De Brusselse Leopold II-tunnel staat aan de vooravond van een extreme make-over. Dat leidt donderdag al tot heel wat hinder op de E40 voor het verkeer uit West- en Oost-Vlaanderen.

Van 1 juli tot 1 september gaat de Leopold II-tunnel in Brussel volledig dicht wegens renovatiewerken. Donderdagochtend is er ter hoogte van het knooppunt Groot-Bijgaarden al één rijstrook gesloten. Voor wie vanaf de E40 Brussel binnenrijdt, leidt dat tot heel wat hinder.

Om 7 uur was het al meer dan een uur aanschuiven tussen Aalst en Groot-Bijgaarden. Even later was het zelfs anderhalf uur aanschuiven. Liefst vijftien kilometer file. 'Probeer de omgeving te vermijden', waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum. Ook op de gewestwegen is het veel drukker dan gewoonlijk. 

 

 

 

Dagelijks pendelen zo’n 40.000 voertuigen door de Leopold II-tunnel. ‘Er wordt veel hinder verwacht, ook op de alternatieve routes’, waarschuwt Brussel Mobiliteit. ‘Kies daarom zo veel mogelijk voor het openbaar vervoer of de fiets. Zowel de NMBS als de MIVB en De Lijn verhogen hun capaciteit in juli en augustus. Daarnaast wordt aangeraden om te carpoolen.’

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de voorgestelde alternatieve routes donderdag al te gebruiken. 'Je verliest nu heel veel tijd op de E40. Probeer die zone te vermijden', aldus woordvoerder Peter Bruyninckx. 'Al is het op die routes - de A12 en de Brusselse ring - op dit moment ook druk. Houd daar rekening mee.'

Voor de meest recente verkeersinformatie kunt u terecht op de website van het Vlaams Verkeerscentrum

Niet te missen