Foto: rr

De 5 beste films van de week

Een romantische tienerkomedie, een snoeihard gevangenisdrama en mysterie op Jersey: wie niet voetbalt, kan naar de bioscoop. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

Disobedience

Verboden liefde in orthodoxe middens.


Rachel Weisz speelt een fotografe die na de dood van haar vader terugkeert naar haar or-thodox Joodse buurt, waar ze de banden aanhaalt met haar liefde van weleer (Rachel McA-dams). Oude vetes en vuren flakkeren op in dit intieme drama.

naar de recensie >

 

 

2

A quiet place

De spanning van stilte.


Zelden zal het zo stil zijn in de cinema als bij deze horrorfilm over blinde aliens die op geluid afgaan en een gezin dat hen probeert te ontlopen. Wie het eerste schreeuwt, is gezien.

naar de recensie >

 

 

3

Love, Simon

Verliefdheid is verliefdheid.


Daarvoor moest het dan 2018 worden: de eerste romantische tienerkomedie over een jongen die op jongens valt. En daar maakt de film niet eens een issue van. Recensent Orlando Verde zag ‘een eerlijke combinatie van ro-mantische komedie, maatschappelijk geëngageerd tienerdrama en coming of age’. En het is nog geestig ook.

naar de recensie >

 

 

4

A prayer before dawn

Overleven in een Thaise gevangenis.


Hyperrealistisch en brutaal als een straatvechter: deze film over een Brit in een beruchte Thaise gevangenis is waargebeurd, snoeihard maar nooit gra-tuit. Recensent Ruben Aerts is vol bewondering voor de jonge acteur ‘die met een mix van doodsangst en verbetenheid in de ogen deze bitse vechtjas op imposante wijze neerzet’. Een uppercut.

naar de recensie >

 

 

5

Beast

Ontembaar.


Er gebeuren rare dingen op het eiland Jersey. Dat heeft alles te maken met de eigenzinnige Moll en een mysterieuze stroper met een Franse achter-naam. Een misdaadverhaal vol giftige gevoelens: ‘Beast’ is een film die zich niet zomaar laat voorspellen.

naar de recensie >