Foto: rr

Miljoenenwoningen opnieuw populair

De Vlaming is opnieuw geïnteresseerd in woningen met een prijskaartje van meer dan een miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van de federatie van notarissen, waarover De Tijd woensdag bericht.

Bij de notarissen klinkt het dat er tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar in België een toename was met 21 procent in de categorie van het vastgoed met prijskaartje van meer dan een miljoen euro. ‘Het heel dure segment is inderdaad aan het bewegen’, zegt Bart Van Opstal, woordvoerder van notaris.be. ‘Een toename met 21 procent, dat is erg veel.’

In de categorie tussen 500.000 euro en een miljoen euro is er volgens de notarissen dan weer nauwelijks een stijging (+2 procent). De gemiddelde verkoopprijs in het topsegment ligt in Vlaanderen nog 5 procent lager dan in 2013.

‘Dit zou wel eens het einde kunnen inluiden van de crisis in het luxevastgoed’, zegt Van Opstal. ‘Het algemene economische klimaat in België is goed. Ondernemers hebben vertrouwen en goed gevulde orderboekjes, en zij zijn vaak het publiek dat die woningen koopt.’

Daarnaast speelt volgens Van Opstal mogelijk ook het huidige beursklimaat een rol, waarbij mensen die de voorbije twee à drie jaar mooie meerwaarden gerealiseerd hebben, die willen vastzetten in vastgoed.

Bron: belga, de tijd