Foto: BELGA

Brantano-moeder snel naar de Brusselse beurs

FNG, de holding boven onder meer Brantano en CKS, maakt mogelijk vandaag bekend dat het naar de Brusselse beurs komt.

FNG, eigenaar van onder meer de kinderkledinglijn Fred & Ginger, CKS en de schoenenketen Brantano, is nu al genoteerd op Euronext Amsterdam. Maar er circuleren nauwelijks aandelen, omdat FNG nooit aandelen naar de markt bracht maar zichzelf in een bestaande beursschelp inbracht. De Vlaamse ­retailgroep wil nu een dubbelslag slaan: FNG verhuizen naar de Brusselse beurs én vers geld ophalen. De hoofdzetel zelf zou in ­Mechelen komen, waar nu al het operationeel hoofdkantoor is.

De hele verrichting had de goedkeuring van de toezichthouders nodig. Die zou nu volgens kenners vrijwel op zak zijn. Het licht staat daarmee virtueel op groen voor de beursgang van FNG in Brussel. Die zou uit drie luiken bestaan. Een kapitaalverhoging (er wordt gesproken van 50 tot 60 miljoen euro), bij grote vraag een aanbod van bestaande aandelen en de uitgifte van een obligatielening. Precieze details moeten eerstdaags bekendworden.

De hele procedure heeft langer geduurd dan gehoopt, waardoor het de vraag is of de plannen om het geld nog voor de zomer op te halen en de vlag op Euronext Brussel te planten, nog haalbaar zijn. Dieter Penninckx, de ceo van FNG, is zoals bekend ambitieus. Als het aan hem ligt, is de beursgang voor eind juni, begin juli. Doordat de aandeelhouders ook mee het licht op groen moeten zetten voor de verhuizing, is de ­timing extra krap.

Met de meubelopslaggroep Shurgard, die ook aan een beursgang werkt, en nog altijd de theoretische mogelijkheid dat ook Belfius de tweede jaarhelft haalt, komt er mogelijk toch nog wat leven in financieel Brussel.