Foto: Matthias Vanhamme

Zware brand in loods van afvalbedrijf in Dilbeek

In Dilbeek heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een zware brand gewoed in een loods van een afvalbedrijf. Dat meldt de brandweer Vlaams-Brabant West. Die heeft de brand sinds ongeveer 04.00 uur onder controle, maar het nablussen zal nog een hele tijd duren. Gewonden vielen er bij de brand niet. Over de juiste oorzaak bestaat nog geen duidelijkheid.

Het vuur in de loods aan de Robert Dansaertlaan brak rond middernacht uit. De brandweer Vlaams-Brabant West kwam meteen ter plaatse met een tiental ploegen en kreeg versterking van de brandweerzones Vlaams-Brabant Oost en Brussel. Het duurde echter verschillende uren voor de brandweer het vuur onder controle had, er kon bovendien niet vermeden worden dat de brand kort oversloeg naar een gebouw van een aanpalende Volkswagengarage.

Rond 4 uur was de brand dan toch onder controle, maar het nablussen zal nog een groot deel van de voormiddag in beslag nemen. De afvalberg moet immers volledig uit elkaar getrokken worden om alles te kunnen blussen.

Gewonden vielen er bij de brand niet en er kwamen ook geen giftige stoffen vrij. Omwonenden kregen wel de raad ramen en deuren te sluiten en de ventilatie van woning en voertuigen af te zetten.

Door de brand was de Robert Dansaertlaan volledig versperd voor het verkeer. Omstreeks 7 uur is de weg gedeeltelijk opengesteld en kan het verkeer in beide richtingen alternerend door.

Bron: BELGA