Foto: Liesbeth Gaethofs LG

Parket onderzoekt overlijden van 6 maanden oude baby bij kinderopvang

De politie van Aalst en het parket van Dendermonde onderzoeken het overlijden van een baby, afgelopen vrijdag bij een onthaalgezin in Aalst. Het jongetje maakte hoge koorts. Een ziekenwagen en MUG kwamen nog ter plaatse, maar konden de baby niet redden.

De uitbaters van de opvang zitten in zak en as, ook al wijst niets erop dat zij in de fout zijn gegaan. Volgens de politie hebben ze correct gehandeld door de hulpdiensten te verwittigen. Ze mogen, in het belang van het onderzoek, geen verdere verklaringen afleggen.

Het jongetje, amper een half jaar oud, was vorige week als eens ziek naar de opvang gekomen. Toen verwittigden ze de ouders dat de baby te ziek was om nog te blijven. Maar vrijdag kwam het jongetje er weer. Opnieuw was hij doodziek en maakte hij hoge koorts.

Omdat de verantwoordelijke zag dat de toestand van de baby plots fel achteruitging en hij de ouders niet kon bereiken, alarmeerde hij de hulpdiensten. Een ziekenwagen en MUG-team kwamen ter plaatse. Maar verdere hulp kon niet meer baten.

Geen wiegendood

Politie en parket geven voorlopig geen commentaar. De doodsoorzaak van het jongetje is nog niet bekend. Op het lichaampje werden geen uiterlijke kenmerken gevonden die kunnen wijzen op geweld. Ook wiegendood wordt uitgesloten. Het kind was wakker toen de oppas zag dat het plots fel achteruit ging.

De wetsdokter, aangesteld door het parket van Dendermonde, probeert de exacte oorzaak van het overlijden vast te stellen. Het lichaampje is nog niet vrijgegeven en de ouders zijn verhoord.

Niet te missen