Foto: BELGA

Anderlecht strikt Brusselse sterrenchef

‘We hebben een akkoord gesloten met de beste chef van Brussel.’ Dat heeft Mark Coucke gezegd op z’n eerste ‘beleidsverklaring’ als voorzitter van voetbalclub Anderlecht. Coucke zet zwaar in op culinaire beleving.

Het clubrestaurant van Anderlecht, Saint-Guidon, komt in handen van de Brusselse sterrenchef Christophe Hardiquest. Hij staat achter het fornuis in het tweesterrenrestaurant Bon-Bon. De zaak haalde in de restaurantgids Gault&Millau 19,5 op 20. Dat is evenveel als het Hof van Cleve, het restaurant van Peter Goossens. Het restaurant wordt door kenners getipt als het volgende driesterrenrestaurant van ons land. Hardiquest kreeg de jongste jaren steeds meer erkenning en wordt erom geprezen dat hij daarbij trouw bleef aan zijn identiteit.

De samenwerking met Bon-Bon is niet de enige culinaire nieuwigheid bij paars-wit: de huidige cateraar gaat in zee met de bekende tv-kok Roger Van Damme en de Brusselse chef Albert Verdeyen, die Coucke kent van zijn tijd in het wielrennen bij Lotto. De voorzitter kan ook rekenen op een andere bevriende kok: Wout Bru. Hij zal tijdens de Europese wedstrijden in de potten roeren. Bru runt momenteel al een restaurant voor Coucke in Durbuy.

In het stadion komen in totaal zes restaurants. Elke competitiewedstrijd zal er een andere gastchef aanwezig zijn om te koken. Die zal tweewekelijks gequoteerd worden door Gault&Millau.