Foto: BELGAIMAGE

Obama’s tekenen bij Netflix

Streamingdienst Netflix heeft een deal gesloten met voormalig Amerikaans president Barack Obama en zijn vrouw Michelle. Het koppel gaat de komende jaren films, series en documentaires maken voor Netflix.

‘President Barack Obama en Michelle Obama hebben een meerjarencontract getekend om films en series te maken voor Netflix’, maakte de streamingdienst bekend op Twitter. Naast series behoren ook documentaires en andere samenwerkingen met de Obama’s tot de mogelijkheden.

De voormalige president en zijn vrouw hebben met Higher Ground Productions ondertussen een bedrijfje opgestart waarmee ze programma's zullen maken voor Netflix. Daarvoor gaan ze nu ook producers aanwerven. Volgens CNN zouden de Obama's echter niet alleen achter de schermen gaan werken voor Netflix, maar ook voor de camera, in de rol van gastheer en gastvrouw of als moderators. De eerste resultaten van de samenwerking met de Obama's zouden volgens de zender  ten vroegste in 2019 te zien zijn. 

'We hopen een kans te kunnen geven aan de talentvolle, inspirerende en creatieve stemmen die  voor meer medeleven en begrip tussen mensen kunnen zorgen en willen hen helpen om hun verhalen met de hele wereld te delen', verklaarde Barack Obama over de deal.

Michelle Obama prijst dan weer het 'unieke' platform dat Netflix volgens haar is. 'De dienst past op een natuurlijke manier bij het soort verhalen dat wij willen delen, en we kijken uit naar het begin van deze spannende samenwerking.'