Foto: BELGAIMAGE

AB InBev komt met ‘pils voor na het sporten’

AB InBev wil een nieuw doelpubliek aanboren met een nieuwe pils die minder calorieën telt.

Pure Blond heeft een lager alcoholgehalte (3,5 procent) en telt volgens de brouwer 50 procent minder calorieën dan de gemiddelde Belgische pils. Het bier is het resultaat van een langer brouwproces en van een andere giststam dan die van Jupiler, een die beter de suikers omzet, legt Jean-Jaques Velkeniers, topman West-Europa bij AB InBev, uit.

Het bier komt enkel op de Belgische markt, naast het bestaande Jupiler-gamma, dat onder meer een pils met lager alcoholgehalte bevat. Het bier wordt in eerste instantie in Leuven gebrouwen en niet in Jupille.

Bij de voorstelling donderdag klonk het dat het bier zich richt tot de Belg met een actieve levensstijl, kortweg de pils voor na het sporten. Pure Blonde is lichter en een betere doordrinker, heet het.

Australië

Voor ‘Pure Blonde’ haalde de brouwer de mosterd in Australië. AB InBev heeft al een gelijknamig calorie-armer bier in Australië, met een gelijkaardige layout. ‘Dat design heeft inspiratie geleverd’, zegt Velkeniers.

AB InBev wil al langer meer alternatieven aanbieden voor meer consumptiemomenten. De algemene bierconsumptie daalt en zeker die van pils. Verschillende brouwers richten daarom steeds meer hun pijlen op alcoholvrij of alcoholarm bier.

AB InBev komt met ‘pils voor na het sporten’
Bron: BELGA