Foto: Twitter

Ongeval op Brusselse buitenring in Zaventem: nu al uur aanschuiven

Door een aanrijding tussen een wagen en een vrachtwagen op de Brusselse buitenring ter hoogte van Zaventem, is het daar donderdagnamiddag een uur aanschuiven. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum, die aanraadt om de omgeving te vermijden.

De aanrijding gebeurde rond 13.45 uur. Daarbij was er enkel materiële schade, maar de brandstoftank van de vrachtwagen werd wel geraakt, waardoor er veel brandstof op het wegdek terecht is gekomen. Twee rijstroken zijn versperd, net als de oprit van de R22.

“De afhandeling neemt veel tijd in beslag, en het is moeilijk om een prognose te maken over wanneer de werkzaamheden zijn afgerond”, zegt Bruyninckx. “Met de avondspits in het zicht, is er voelbare hinder voor veel weggebruikers.” Rond 15.00 uur was het al een uur aanschuiven, en was er een file van ongeveer 9 kilometer.

Luik

Ook op de E40 is er hinder voor wie uit Luik komt, omdat het verkeer de buitenring niet op kan. “Daar is het een tiental minuten aanschuiven, maar als die bestuurders dan op de buitenring geraken, moeten ze nog rekenen op nog meer vertragingen”, besluit Bruyninckx.

Het Verkeerscentrum raadt automobilisten aan om de regio te vermijden.

Bron: BELGA