Foto: VRT

Tomas De Soete keert terug met eigen serie

Drie jaar na de laatste aflevering van Café Corsari bereidt Tomas De Soete (41) zijn comeback voor. Hij schreef voor ­Canvas de fictiereeks Fiskepark, waarin hij ook de hoofdrol zal vertolken.

De voorbije jaren maakte de voormalige Stubru-presentator meer tijd voor zijn gezin en deed hij onder andere redactiewerk bij De ideale wereld. Tussendoor schreef hij aan zijn eerste fictiereeks, ­samen met Tytgat Chocolat-regisseur ­Filip Lenaerts en Joeri Vlekken.

‘We lieten ons inspireren door gekende true crime-reeksen als Making a murderer en Amanda Knox op Netflix’, zegt De Soete aan Het Nieuwsblad. ‘Die ­elementen hebben we verder uitgediept en op de korrel genomen.’ Het wordt dus een persiflage op het genre – fake true crime noemen de auteurs het zelf.

De serie, die zeven afleveringen zal tellen, komt ten vroegste in het voorjaar van 2019 op antenne. De cast is wel al bekend: De Soete neemt bij zijn acteer­debuut meteen de hoofdrol voor zijn rekening. Zullen ook meespelen: De ideale wereld-presentator Jan Jaap van der Wal, muzikant Bent Van Looy en presentatrice Siska Schoeters, al tien jaar De Soetes echtgenote.