Foto: Kristof Vadino

Burgemeester Molenbeek heeft het gehad met Fox News

Françoise Schepmans, de MR-burgemeester van Molenbeek, wil een klacht indienen tegen Katie Hopkins, de journaliste van Fox News die Molenbeek in korte tijd twee keer een jihadihoofdstad noemde.

Schepmans is het beu, zegt ze vandaag in La Capitale. Als het schepencollege ermee instemt, wil ze een klacht indienen wegens laster en desinformatie.

De bewuste journaliste van Fox News liet een eerste keer van zich spreken toen ze enkele dagen geleden een reportage bracht op de Amerikaanse zender Fox, waarin Molenbeek de jihadihoofdstad van Europa werd genoemd.

‘Politici knijpen een oogje dicht omdat ze de stemmen van moslims nodig hebben’, zei Hopkins in de reportage. Ze belichtte ook de partij Islam die, volgens haar reportage, ons land in een islamitische staat wil veranderen.

Gisteren legde Hopkins dan weer een verband tussen haar reportage in Molenbeek en de brand in een loods in het naburige Koekelberg. ‘Molenbeek. What on earth would cause an explosion like that in the Jihadi Capital of Europe at the start of ramadan?’ (Wat zou er in hemelsnaam zo’n explosie kunnen veroorzaken in de jihadihoofdstad van Europa bij de start van de ramadan?)

Intussen weten we dat de brand niet veroorzaakt werd door een explosie. De brand ontstond wellicht in een aanpalende woning, waarna de loods, waar onder andere hout en plastic lag opgeslagen, uitbrandde.

Op de website van Bruzz is Schepmans heel scherp voor de journaliste: ‘Ik ga, als het college er vrijdag mee instemt, een klacht indienen bij de procureur des Konings voor laster. De brand linken aan de ramadan is compleet fout, en de journalist hanteert een schandalige werkmethode.’ Bovendien is Koekelberg Molenbeek niet.

Niet te missen