Foto: Isopix

Bevestigd: Sergio Herman gaat frieten bakken in Gent

Sergio Herman had al aangekondigd dat hij vestigingen van zijn Frites Atelier wilde openen in Brussel en Gent. Voor die laatste locatie zijn de plannen concreet geworden. Een woordvoerder van Frites Atelier bevestigt het nieuws in de Nederlandse pers.

Deze zomer zou het al zover kunnen zijn, want dan opent Herman de tweede vestiging van zijn Frites Atelier in ons land, klinkt het. Na Antwerpen is Gent aan de beurt, al is het nog even wachten op de goedkeuring van stad Gent. 'We krijgen deze week definitieve bevestiging van de gemeente of het honderd procent zeker is', klinkt het. De Gentse Frites Atelier is al geregistreerd bij de Vlaamse Kamer van Koophandel.

Als alles volgens plan verloopt, vestigt de luxefrituur van de Zeeuwse chef-kok zich op de hoek van de Groentenmarkt met de winkelstraat Langemunt, waar vroeger een schoenenwinkel zat. Herman wil het concept bovendien dit jaar in Brussel lanceren. Momenteel zijn er behalve Antwerpen ook al vestigingen in Utrecht, Arnhem en Den Haag.