Foto: Photo News

AA Gent gaat thuis pijnlijk onderuit tegen Charleroi

AA Gent wilde koste wat het kost winnen tegen Charleroi om de heisa te vergeten rond de videoref tijdens de wedstrijd tegen Standard. De Zebra’s waren echter veel efficiënter en pakten dankzij een goal van Kaveh Rezaei de volle buit. Ook al hadden de Buffalo’s in het slot kansen genoeg om gelijk te maken en zelfs te winnen. Het bleef echter bij 0-1 waardoor Gent achterblijft met een nul op zes.

In een eerste helft die weinig om handen had, kwamen de schaarse kansen van Gent. Toch was het Charleroi dat na 39 minuten uit het niets tot scoren kwam. Kaveh Rezaei kreeg veel ruimte, en zijn afstandsschot ging na een deviatie van Sigurd Rosted in doel.

Gent begon scherp aan de tweede helft, maar de voornaamste kans van Moses Simon werd door de Charleroi-defensie weggewerkt. Na hun vroeg offensief vielen de Buffalo’s stil, en konden de Carolo’s relatief makkelijk stand houden. Via Franko Andrijasevic en Rangelo Janga kwam Gent in het slot toch nog even opzetten, maar zonder succes.

Charleroi telt nu 33 punten en palmt de vierde plaats in, op twee punten van nummer drie Standard. Gent is met 32 punten vijfde.