Foto: BELGA

‘Al zeven onderzoeken voor poging doodslag op politieagenten in Anderlecht’

In de Peterboswijk in Anderlecht worden politieagenten sinds begin dit jaar regelmatig bekogeld met stenen en andere objecten. Dat gebeurt vaak vanop de daken van de 15 tot 20 verdiepingen hoge gebouwen. Het Brusselse parket heeft al zeven opsporingsonderzoeken geopend voor poging doodslag.

Afgelopen vrijdag werden agenten nog bekogeld in de Peterboswijk in Anderlecht, meldt parketwoordvoerder Denis Goeman. Volgens het parket vinden dergelijke incidenten sinds het begin van dit jaar met enige regelmaat plaats.

‘We hebben zeven opsporingsonderzoeken geopend voor poging doodslag op politieagenten voor incidenten in de Peterboswijk’, aldus Goeman. ‘Mensen hebben er van op de daken stenen en andere projectielen gegooid naar agenten en politievoertuigen. De schade is tot nu toe enkel materieel gebleven, maar gezien de omvang van de stenen zouden er wel eens doden kunnen vallen als iemand geraakt wordt. Daarom beschouwen we dit ook als poging doodslag.’

De onderzoeken verlopen niet van een leien dakje, onder meer omdat de bewakingscamera’s in de wijk vernield zijn, aldus nog het parket. Voorlopig zijn dan ook geen verdachten opgepakt. Het parket heeft ook een aantal andere opsporingsonderzoeken geopend voor weerspannigheid.

Volgens RTL zouden de incidenten verband houden met de drughandel in de wijk en de opgevoerde politiecontroles om daartegen op te treden.

Bron: BELGA
Niet te missen