Foto: bfs

E34 richting Antwerpen opnieuw vrijgegeven na dodelijk ongeval

Door twee ongevallen was het dinsdag lang aanschuiven op de E34 richting Antwerpen. ‘Het eerste ongeval gebeurde om vanochtend ter hoogte van Vrasene. Daarna was er nog een tweede aanrijding in die file met twee vrachtwagens.’ Daarbij kwam een Nederlandse vrachtwagenchauffeur om.

Om 7.15 uur was er een kop-staartaanrijding ter hoogte van Vrasene. Bij het ongeval waren vier wagens betrokken, het bleef beperkt tot blikschade. Kort nadat dat ongeval afgehandeld was, was er in de file ter hoogte van Kemzeke een tweede en ernstig ongeval. ‘In de file zijn twee vrachtwagens gebotst. Er is ook sprake van ladingverlies, de snelweg ligt vol hout en ijzer. De afhandeling kan geruime tijd duren', vertelt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

'De chauffeurs die vastzaten in de zak (tussen de laatste afrit en het ongeval) zijn geëvacueerd. Chauffeurs moesten daar keren en onder begeleiding van de wegpolitie van de snelweg gaan. De hulpdiensten hebben ook water bedeeld.'

De snelweg richting Antwerpen was een tijdlang volledig versperd, pas na de middag kon één rijstrook vrijgegeven worden. Om 15.15 uur werd dan ook de rest van de rijbaan vrijgegeven.

Chauffeur overleden

Volgens de wegpolitie is één van vrachtwagenchauffeurs om het leven gekomen. Het gaat om de chauffeur van een Nederlandse vrachtwagen die achteraan was ingereden op een Duitse vrachtwagen op de rechterrijstrook. De vrachtwagen van de man was geladen met snoeiafval. De stuurcabine van de Nederlandse truck werd helemaal opengereten, de chauffeur had geen schijn van kans. De toegesnelde hulpdiensten konden enkel de dood van de man nog vaststellen.