Foto: Twitter - Max Verstappen

Max Verstappen: “Ik vind niet dat ik het rustiger aan moet doen”

Ondanks alle incidenten en uitstapjes naast de baan de voorbije drie F1-races is Max Verstappen niet de mening toegedaan dat hij het rustiger aan moet doen.

Verstappen kent dit jaar een moeilijk seizoensbegin in de Formule 1. Het begon in Australië toen hij door een spin zijn bolide beschadigde tijdens de race. In Bahrein parkeerde hij al tijdens de kwalificatie zijn F1-bolide in de coulissen en tijdens de race kreeg hij het aan de stok met Lewis Hamilton. Een lekke band en beschadigd differentieel beëindigden zijn race. 

Afgelopen weekend in China kegelde hij de leider in het kampioenschap, Sebastian Vettel, uit de race na een wel erg optimistisch inhaalmanoeuvre.

Niki Lauda en Nico Rosberg raden de jonge Nederlander aan om in eigen boezem te kijken en het wat rustiger aan te doen.Verstappen is het niet eens met de twee ex-wereldkampioenen en de Nederlander houdt het erop dat hij door een slechte periode gaat. 

“Wat mij betreft vind ik dat nogal goedkope commentaar van hun kant,” aldus Verstappen. “Moet ik het nu rustiger aandoen omdat de dingen op dit moment niet lukken zoals ik het zou willen? Ik denk het niet.”

“Dat zijn dingen die spijtig genoeg in de autosport kunnen gebeuren. Dit is gewoon een slechte periode. Ik moet van de komende weken profiteren om voor de volgende grand prix alles te analyseren en proberen sterker af te zakken naar Baku,” besluit Verstappen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: