Foto: eva

Agente ontsnapt aan de dood na incident in rechtbank

Een agente is in de rechtbank van Kortrijk ontsnapt aan de dood, bij een hallucinant incident. Tijdens een zitting voor de jeugdrechter ging een vader door het lint. Hij ontfutselde een vuurwapen aan een agent en haalde de trekker over. Gelukkig was het wapen niet schietklaar. Het zoontje van de man zag alles gebeuren en is sindsdien spoorloos.

In het kabinet van de jeugdrechter werd beslist over het hoederecht over een negenjarige jongen. Tijdens de zitting ging de vader van het kind plots volledig door het lint. Hij viel de agenten aan en kreeg een vuurwapen te pakken. Volgens getuigen zou hij het wapen tegen de nek van een agente geplaatst hebben en de trekker overgehaald. Gelukkig was het wapen niet schietklaar. De agente werd in shock afgevoerd. Haar collega raakte lichtgewond.

Meteen na de feiten haastten zo'n tien agenten zich naar de rechtbank. De dader kon snel overmeesterd worden. Hij werd meteen meegenomen voor verhoor. Het zoontje zag alles gebeuren en liep weg. Hij is sindsdien spoorloos.