Beerschot Wilrijk zou wel eens schade na derby moeten betalen

Royal Antwerp FC likt maandag, ondanks de overwinning, zijn wonden na de stadsderby tegen aloude rivaal Beerschot Wilrijk. Volgens de club is er voor duizenden euro’s schade, vooral aan en rond het bezoekersvak.

Antwerp wil in samenwerking met de lokale politie en Beerschot Wilrijk de daders identificeren op beeldmateriaal en de schade op hen verhalen. Als dat niet lukt, zal Beerschot Wilrijk allicht zelf de rekening gepresenteerd krijgen.

Tijdens de wedstrijd, zondag, was de sfeer in het Bosuilstadion gespannen, maar het bleef al bij al rustig. Na afloop van de wedstrijd - die op 2-0 voor Antwerp eindigde - koelde een aantal Beerschotsupporters hun woede op de infrastructuur. Ze probeerden onder meer door de omheining te breken die hen van de politie en de Antwerpfans scheidde. Op de parking kwam het ei zo na ook nog tot een confrontatie. De politie moest tussenbeide komen.

‘De toiletten hebben schade opgelopen, net als het hek en het net aan het bezoekersvak, de omheining op de bezoekersparking en een eetkraam’, zegt Antwerp-woordvoerder Thomas Deckers. ‘We zullen proberen om samen met de politie en Beerschot Wilrijk de daders te vatten.’

Arrestaties

De lokale politie laat weten dat er uiteindelijk tien mensen bestuurlijk aangehouden werden. In de meeste gevallen voor het verstoren van de openbare orde, maar er waren ook twee arrestaties voor lichte gewelddaden zoals het gooien met stenen naar de politie en politievoertuigen. Eén iemand werd opgepakt voor openbare dronkenschap.

Op zondag 29 april volgt al de terugmatch op het Kiel. ‘We zullen proberen om te verhinderen dat er opnieuw rellen uitbreken', zegt Thomas Deckers. ‘Dergelijke feiten mogen niet gebeuren. Maar garanderen kunnen we dat natuurlijk niet.’

Bron: BELGA