Foto: BELGAIMAGE

Batshuayi twijfelachtig voor WK: waarschijnlijk out voor rest van het seizoen

Dortmund-aanvaller Michy Batshuayi heeft zondag tijdens de Revierderby in en tegen Schalke 04 (2-0) op de dertigste speeldag van de Bundesliga een blessure aan het spronggewricht van de linkerenkel opgelopen en is daardoor waarschijnlijk out voor de rest van het seizoen bij de Borussen. “Deelname aan het WK in Rusland met de Rode Duivels behoort dan weer wel nog tot de mogelijkheden”, zo maakte de club maandag bekend.

Ook Batshuayi reageerde via Twitter. “Dit is natuurlijk geen goed nieuws: mijn seizoen is waarschijnlijk voorbij en dus zal ik Dortmund niets kunnen terugschenken voor het vertrouwen dat ze mij gegeven hebben. Ik wil jullie allemaal bedanken voor de liefde die ik sinds gisteren ontvangen heb. Ik wens mijn ploegmaats het beste toe in het slot van de competitie en hoop jullie snel terug te zien”, aldus de van Chelsea gehuurde aanvaller.

De 24-jarige Batshuayi viel zondag in de slotminuten geblesseerd uit na een tackle van Benjamin Stambouli en moest op een draagberrie afgevoerd worden. De Rode Duivel verliet het stadion op krukken en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere onderzoeken. Eerst werd gevreesd voor een enkelbreuk, uiteindelijk bleek het spronggewricht geraakt te zijn.

WK in Rusland

Batsman is zo dus twijfelachtig voor het WK, dat op 14 juni afgetrapt wordt. Onder Roberto Martinez is de 24-jarige spits uitgegroeid tot een belangrijke pion, als vaste invaller voor eerste spits Romelu Lukaku of in geval van nood als tweede aanvaller naast de topschutter van Manchester United. Ook bij Dortmund was hij sinds zijn uitleenbeurt goed op dreef met zeven treffers in tien Bundesliga-wedstrijden. Die goede vorm onderstreepte Batsman eind vorige maand bij de nationale ploeg ook nog eens met een doelpunt in de oefenpot tegen Saoedi-Arabië.

Met Christian Benteke en Divock Origi zijn de nummers drie en vier in Martinez’ pikorde aan een heel wat minder seizoen bezig. Benteke kwam bij Crystal Palace in 27 wedstrijden niet verder dan twee doelpunten, Divock Origi viel na een goeie start bij zijn uitleenbeurt door Liverpool aan Wolfsburg zwaar terug en scoorde er sinds de winterstop welgeteld nog één keer. De WK-held van 2014 is zijn basisplaats bij de Wolven al een tijdje kwijt en moet tegenwoordig in de rangorde landgenoot Landry Dimata voor zich dulden.

Martinez kan ook kiezen om een nog revaliderende Batshuayi in zijn selectie voor het WK op te nemen. Het WK-reglement stipuleert immers dat de bondscoach tot 24 uur voor de start van de eerste wedstrijd van zijn team de mogelijkheid heeft een geblesseerde speler alsnog te vervangen, op voorwaarde van goedkeuring door de medische commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA. Op 18 juni openen de Belgen hun WK met de wedstrijd tegen het haalbare Panama, vijf dagen later volgt het duel met Tunesië. De clash tegen Engeland op de slotspeeldag wordt pas op 28 juni gespeeld, de eventuele achtste finales staan op 2 en 3 juli op het programma.

Bron: Belga