Foto: Instagram

Dolce & Gabbana toont hoe extravagant mode wel kan zijn

Dolce & Gabbana heeft in het Metropolitan Opera House in New York zijn nieuwe haute couture-collectie voorgesteld. Het werd een avond vol bombastische jurken, imposante hoofdstukken, luxueuze materialen en heel wat topmodellen.

Ontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana presenteerden niet minder dan honderd looks tegen het klassevolle decor van het Metropolitan Opera House. Onder de toeschouwers bevonden zich vooral steenrijke fans van het Italiaanse modehuis die werden overgevlogen vanuit Azië en Rusland, maar ook heel wat celebrities. Normaal kiest het ontwerpersduo voor zijn Alta Moda-collectie een locatie in Italië uit, maar dit keer was New York aan de beurt en die stad werd duidelijk als inspiratiebron gebruikt. 

Zo droegen heel wat modellen een kroon naar het voorbeeld van het Vrijheidsbeeld en waren er op de jurken prints te zien van de Chrysler Building, de stars and stripes van de Amerikaanse vlag en de neonreclames van Times Square. Dankzij alle glitterjurken en knipogen naar de jaren twintig had het geheel iets weg van een scène uit 'The Great Gatsby'. 

Belgische in bont

Maar er was niet alleen aandacht voor de duizelingwekkende jurken, ook de keuze voor de modellen viel op. Zo mocht Naomi Campbell afsluiten en liepen plus-sizemodel Ashley Graham, model met hoofddoek Halima Aden en ook de 69-jarige Maye Musk mee. Daartussen dook trouwens het Belgische model Yumi Lambert op. Zij werd een outfit aangemeten met daarover een lange bontjas. In tegenstelling tot de meeste modehuizen hebben de Italianen het gebruik van bont namelijk nog niet afgezworen.

Naomi Campbell:

Joan Smalls: 

Zhenya Katava:

Ashley Graham:

Yumi Lambert:

Karlie Kloss:

Maye Musk:

Romee Strijd:

Halima Aden:

 

Walking for @dolcegabbana was a dream come true ??

A post shared by Halima (@halima) on