Spaanse koningin ruziet met schoonmoeder voor camera

Een video toont spanningen in de Spaanse koninklijke familie: na de paasmis probeerde koningin Letizia te verhinderen dat haar kinderen met hun grootmoeder op de foto gingen.

De beelden zijn gemaakt toen de Spaanse koninklijke familie op Mallorca de paasmis bijwoonde, meldt de Spaanse krant El País.

Na afloop van de viering wilde koningin Sofia (79), de moeder van koning Felipe VI, met haar kleinkinderen op de foto. Toen de fotograaf de foto wilde maken, stapte koningin Letizia (45) in beeld. Ze frutselde eerst aan de haren van haar dochter en probeerde vervolgens de arm van haar schoonmoeder weg te slaan. Daarop volgde een woordenwisseling tot koning Felipe tussenbeide kwam. Zijn vader Juan Carlos keek toe.

Na het incident verliet de koninklijke familie de kathedraal en poseerde ze voor fotografen.

Spaanse koningin ruziet met schoonmoeder voor camera
Het groepsportret: koningin Letizia, koning Filip VI, koning Juan Carlos, koningin Sofia en de prinsessen Sofia en Leonor. Foto: Photo News

De video van de woordenwisseling werd gedeeld op Twitter en ging viraal. Op sociale media volgden verbaasde reacties. Ook de Griekse prinses Marie-Chantal, de nicht van koningin Sofia, reageerde. ‘Geen grootmoeder zou zo behandeld mogen worden’, zegt ze. ‘Ze (Letizia, red.) toont haar ware aard.’

In het openbaar heeft koningin Sofia haar schoondochter, in een vorig leven journaliste, altijd gesteund. Maar er zijn al langer geruchten dat koningin Letizia en koningin Sofia het niet meer met elkaar kunnen vinden. De geboorte van prinses Leonor en prinses Sofia betekende volgens El País een keerpunt in de relatie. Zo zou Sofia ooit hebben geklaagd dat ze haar kleinkinderen nooit ziet.