Foto: carlo coppejans

Zoekactie naar vermiste twintiger: ‘Elementen gevonden om verder te onderzoeken’

Bij een zoekactie in Oost-Vlaanderen naar een jongeman uit Zele die vorig jaar spoorloos verdween, zijn er ‘interessante elementen gevonden om verder te onderzoeken’. Dat zegt de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen.

De toen 23-jarige Brian Borms verliet op 31 mei 2017 zijn ouderlijke woning in Zele, sindsdien ontbreekt elk spoor van de twintiger. Woensdag zochten zeventig manschappen van de federale en lokale politie, de civiele bescherming en de scheepvaartpolitie naar sporen van de jongeman in Overmere, in de buurt van de E17, de plaats waar de gsm van Borms voor het laatst werd opgevangen.

De actie leverde resultaat op, zegt Patrick Willocx, woordvoerder van de federale gerechtelijke politie Oost-Vlaanderen. ‘De zoekacties zijn afgerond en er zijn interessante elementen gevonden om verder te onderzoeken. We zullen evalueren wat de volgende stappen zijn. Er zijn nog een aantal locaties die we gaan onderzoeken.’

Wat die nieuwe elementen precies zijn, wordt niet vrijgegeven om het onderzoek niet in gevaar te brengen.

Station Lokeren

Zoekactie naar vermiste twintiger: ‘Elementen gevonden om verder te onderzoeken’
Brian Borms Foto: svl

De jongeman verdween vorig jaar aan het station van Lokeren nadat hij zijn moeder had gebeld om hem te komen halen.

Wie meer informatie heeft, kan nog altijd contact opnemen met de speurders. Brian Borms is 1m80 lang en slank. Hij heeft blauwe ogen en donkerblond haar, een tatoeage op de linkerarm en draagt een piercing van ongeveer 1cm diameter in het linkeroor.

Vermoedelijk droeg hij op de dag van zijn verdwijning een donkerblauw T-shirt, een donkerblauwe jeansbroek en sportieve schoenen.

Bron: BELGA
Niet te missen