Foto: Photo News

Toprestaurant Maison du Cygne is gered

De nieuwe eigenares, geen onbekende in Brussel, wil het restaurant zijn ‘oude grandeur’ teruggeven. Zoals ze eerder deed met L’Ecailler du Palais Royal.

De horecagroep achter La Maison du Cygne en tien andere restaurants met naam in de hoofdstad werd eind februari failliet verklaard door de Brusselse handelsrechtbank. Maar het duurde niet lang vooraleer eerstgenoemde icoon van de Brusselse eetcultuur een nieuwe uitbater vond: Debora Abraham, dochter van Patrick Abraham (ooit eigenaar van het inmiddels failliete modemerk Kid Cool).

Handelsfonds wel, vastgoed niet

‘Het klopt, we hebben het handelsfonds van La Maison du Cygne overgenomen’, bevestigde Debora Abraham aan de telefoon. ‘We zijn volop aan het onderhandelen met een deel van het personeel en hopen het restaurant zo snel mogelijk te heropenen. Een datum van heropening kan ik nog niet geven, neen. Daar is het nog te vroeg voor’.

Abraham wil het Brusselse restaurant zo snel mogelijk zijn ‘oude grandeur’ teruggeven. Karl Marx kwam er ooit geregeld over de vloer en Jan Ceulemans nam er zijn derde Gouden Schoen in ontvangst. De dochter van Patrick Abraham greep al eerder succesvol in bij L’Ecailler du Palais Royal, het prestigieuze restaurant op de Brusselse zavel dat eind 2017 zijn eerste Michelin-ster kreeg.

Nieuwe klanten

‘We hebben drie jaar gewerkt om L’Ecailler weer op de kaart te zetten. Vandaag is het restaurant winstgevend - de Michelinster heeft veel nieuwe klanten aangetrokken - en we hopen met La Maison du Cygne op een gelijkaardig parcours’, aldus de nieuwe eigenares.

Of Beaulieu-telg Jan De Clerck jr. ook dit keer het vastgoed van het prestigieuze restaurant op de Brusselse Grote Markt heeft gekocht - zoals hij eerder deed met L’Ecailler op de Brusselse Zavel - is voorlopig niet bekend.