Foto: BELGAIMAGE

Verdachte bekent feiten voyeurisme

Het parket zegt dat de verdachte van feiten van voyeurisme in de HoGent bekentenissen heeft afgelegd. De 41-jarige man staat onder aanhoudingsmandaat. Mike D. werd gistermiddag om 16 uur opgepakt in Zwijnaarde.

Afgelopen zaterdag bleek dat een voyeur beelden van Vlaamse vrouwen in de douches van het sportcomplex van de Gentse hogeschool HoGent op een Nederlands internetforum had geplaatst.

De man sloeg ook toe in een zwembad, op zijn eigen werkplek en in een buurtwinkel. Hij filmde onder anderen een vrouw terwijl ze naar het toilet ging in een zwembad en een winkelende dame onder haar rok. Op die manier maakte hij zeker zeven bijkomende slachtoffers.

Al die beelden deelde hij onder de gebruikersnaam ‘dgreedb’ tussen september 2016 en februari 2018 op een internetforum, waar ze bekeken werden door de ruim 170.000 andere gebruikers. De dader voorzag de filmpjes vaak van vernederende opmerkingen. In de begeleidende teksten legde hij ook meermaals uit hoe hij te werk gegaan was.

Beelden wissen

De dader probeerde online zijn sporen nog te wissen. De man logde maandag om 7.36 uur opnieuw in op de beruchte website waar hij eerder zijn video’s had geplaatst. Om 13.20 uur logde hij nog eens in. Wellicht wilde hij nog enkele beelden en commen­taren verwijderen, om zo sporen te wissen. Ook zijn Facebook- en Twitterpagina werden gisteren gewist. Ironisch genoeg trok hij net daarmee de aandacht.

Mike D. is vader van een dochtertje en leeft gescheiden van zijn ex-vrouw. Hij is een populaire figuur in het Gentse uitgaansleven.

Eerder werd ook een 22-jarige man uit De Pinte aangehouden, maar hij werd vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Er waren geen aanwijzingen van schuld.

Klacht indienen

De politie riep iedereen die gefilmd werd of die denkt gefilmd te zijn om een klacht in te dienen bij de politie. In totaal hebben al minstens vier vrouwen een klacht ingediend bij het gerecht, omdat ze denken dat zij door Mike D. gefilmd zijn en daarna te kijk werden gezet. De hogeschool Gent diende eveneens een klacht in.