Foto: REUTERS

ING-topman krijgt 50 procent opslag

ING gaat het salaris van ceo Ralph Hamers dit jaar met ruim 50 procent verhogen tot ruim 3 miljoen euro. Volgens de raad van bestuur verdient de topman veel te weinig ten opzichte van zijn collega’s bij Europese ondernemingen van dezelfde omvang, zoals Volkswagen en Ahold Delhaize.

De bestuurders van de bank worstelen al jaren met de niet-marktconforme beloning van de ceo, zegt ING-voorzitter Jeroen Van der Veer in de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad. ‘We hebben het telkens uitgesteld, maar nu besloten een grote stap te maken’, aldus Van der Veer, die niet wil zeggen of Hamers om de loonsverhoging heeft gevraagd.

De manier waarop ING het salaris van zijn topman gaat verhogen is vrij uniek. Vanaf 2018 krijgt hij er jaarlijks extra aandelen bij ter hoogte van 50 procent van zijn vast salaris van 1,75 miljoen euro. Omdat er aan die uitkering geen prestatiedoelen zijn gekoppeld, valt deze niet onder de bonusrestricties van 20 procent die in Nederland gelden voor financiële instellingen.

Bron: BELGA