Foto: AP

Kremlin: ‘Geen enkel bewijs voor inmenging in Amerikaanse verkiezingen’

Er is ‘geen enkel substantieel bewijs’ dat de Russische regering zou hebben geprobeerd zich in te laten bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Dit zegt het Kremlin maandag nadat vrijdag dertien Russen in de VS van het tegendeel werden beschuldigd.

‘Wij zien nog steeds geen substantiële bewijzen dat ook maar iemand zich heeft ingelaten’ met de stembusgang, zei woordvoerder Dmitri Peskov.

De VS hebben vrijdag dertien Russen, onder wie een naaste van president Vladimir Poetin, en drie bedrijven, ervan beschuldigd de kandidatuur ven de Republikein Donald Tump te hebben bevorderd. Niettemin is niemand binnen het campagneteam van Trump en de Russische regering genoemd.

‘Niet onze gewoonte’

‘Er is geen enkele aanwijzing dat de Russische regering zou betrokken zijn’, zegt Peskov. De inbeschuldigingstelling betreft enkel Russische burgers. ‘Daarom drukken we op het feit dat dergelijke bewijzen ongegrond, absoluut niet exhaustief en niet wettelijk zijn.’

‘Rusland heeft zich niet ingemengd en heeft niet de gewoonte zich in te mengen in de zaken van andere landen’, aldus Peskov.

Bron: BELGA